fredag, februari 20, 2009

Kalmar - Falkenberg

Photobucket

Igår åkte jag tåg hem till Falkenberg. När jag bokar en ny hemresa är det som ett lotteri, jag vet aldrig vilken väg jag tar. Gemensamt för alla sträckor är att jag måste byta någonstans, antingen i Lund, Hässleholm eller Göteborg. Ibland byter jag även i Alvesta. Igår kunde jag glädja mig med att bara åka förbi Alvesta och inte behöva byta förrän i Göteborg. Kalmar - Göteborg tar fyra timmar och har en hel del stationer på vägen. Hade det inte varit kolsvart ute hade jag kunnat roa mig med att beskåda det småländska landskapet svischa förbi utanför fönstret. Nu blev det mörkt redan i Alvesta och iPoden fick istället stå för underhållningen.

Jag lyssnar på några av mina största spellistor med ett par tusen låtar i varje. Nackdelen är att genrer och kvalité varierar lite väl mycket och helheten blir en ihoprörd soppa av olika ingredienser som ibland skär sig med varandra. Att ena stunden lyssna på Radiohead för att sedan hamna i sväningaste Abba-låten känns inte helt rätt. Men det är bättre än ingenting, för i tågvagnen pågick ständigt ointressanta diskussioner om sjöfart, snygga tjejer i Göteborg och vad familjen ska göra under kvällen.

Under färdens första timme saknar min vagn ström. Det är kallt och lamporna fungerar inte alls. Men dagsljuset lyser upp och efter ett tag återfås strömmen i vagnen. Och genast försvinner mycket av likheten med sibirisk tågstandard. Ett annat problem får aldrig en lösning; tåget saknar resturangvagn efter strul i Kalmar. Fyra timmar på ett tåg utan möjlighet till mat känns tungt för någon som var inställd på att förse sig själv med SJ:s kulinariska läckerheter. Istället fick jag hålla till godo med Burger King i Göteborg och hetsätning mellan tågbytet.

Idag fyller min bror 18 år, det är den största anledningen till varför jag åkt hem just denna helg. Igår på tåget insåg jag att jag aldrig varit hemifrån såhär länge i sträck, en och en halv månad utan att träffa någon familjemedlem. Visst har det varit lite segt emellanåt, men överlag har det gått väldigt bra. Min brors födelsedag firades på det sedvanligt lugna sättet. Antingen firar bara vi i familjen eller så har vi ett par kaffegäster, men det är aldrig en fråga om några större festligheter. Det är så vi gör i min familj.

Min bror fick en bok om ockultism inom nazismen av mig. Det tråkiga med att ge bort boken var att jag själv blev smått fascinerad av naziockultism i affären. Nu tvingas jag vänta ut min bror innan jag möjligtvis kan få låna den av honom.

3 kommentarer:

 1. You don't live at home? :O
  I read Mein Kampf and I'm not sure if I like it..

  -Jennifer, stalking your new(?) blog. Google Reader's translate tool is useful indeed.

  SvaraRadera
 2. Hej killar! Jag håller på och pejlar intresset för en stor bloggträff i Stockholm i sommar. Har begärt offerter från en del festlokaler och priset skulle ligga på 400-500 kronor per person, i det ingår mat, hyra och dricka. Är det nånting ni skulle vara intresserade av? :)

  SvaraRadera
 3. Jennifer:
  Emil, my friend from high school, is not living at home anymore. But I am. :P You might not have noticed but every other post here is written by Emil.
  You've read "Mein Kampf"? O_O I sure hope you don't like it!

  The blog is almost 2 months old now, but I changed the design yesterday! (Google Translate is <3 except for the bad grammar!

  Malin Sofia: Passar tyvärr inte riktigt in i iaf min budget. :/

  SvaraRadera