lördag, september 19, 2009

Lördag i Emmaboda

Photobucket

Förra lördagen var jag i Emmaboda hos farmor och farfar. Jag passade på att besöka dem just den helgen då Emmaboda marknad hålls, med förhoppningen att kunna slå ihjäl en timme i centrum. Det slutade med att jag tröttnade efter tjugo minuter, och då hade jag ändå spenderat tio minuter inne i det nya konsthuset. Jag är visst inte så förtjust i marknader. Men jag är förtjust i att fotografera, så det blev kvällens huvudsysselsättning. Premiären av Här har du ditt liv med Ingvar Oldsberg kändes lika ostig som programledaren själv. Jag tog en andra kvällspromenad för att slippa undan halva programmet med motiveringen att jag måste fixa tågbiljett tillbaka till Kalmar.

I Emmaboda centrum sladdar Volvo-bilar runt lite förstrött. Skrikande däck och raggarmusik är de enda ljudliga bevisen på nattliv. På väg till Emmaboda station stöter jag på två tjejer med en uppochnervänd cykel. Kedjan har hoppat. De frågar om jag kan hjälpa till. Visst kan jag det. Jag sliter, böjer, stretar och rycker, men lyckas inte får på kedjan. Känner mig omanlig och handfallen. (Jag är motsatsen till Martin Timell. Till och med Ernst Kirchsteiger borde kunna få på en cykelkedja om han bara slutar mysflörta med alla medelålders kvinnor. Jag antar att jag får öva lite hemma på innegården.) Går vidare mot stationen med kletiga händer. Väl inne i värmen på stationen möts jag av två berusade män som sjunger sånger om bygden. Texten är något i stil med; "vem fan vill bo i Målerås?"

Det är lördagskväll i Emmaboda. Det blir kanske aldrig bättre än så här.

3 kommentarer:

 1. Haha. Näe du Emil. Emmaboda blir nog aldrig bättre än så där. Fast jag älskar ju i och för sig marknader :)

  SvaraRadera
 2. Knepet med att få på en cykelkedja är att du lägger den på plats uppepå , och sen snurrar du tramporna ett varv. Det är svårt att beskriva med ord, men försök som jag skrivit och prova lite så går det nog.. Nästa gång du hamnar i den situationen..

  SvaraRadera
 3. Sv: Haha. Lite för elakt kanske, skyller på att I had a bad day. Dock tvivlar jag på att det är någon vän som is messing with me då jag sett människan snoka runt i två månaders tid på min bilddagbok. Not so pleaseant..
  Åh! Måste testa msn-grejen någon dag när jag är riktigt, riktigt uttråkad förresten. Tackar för tipset.

  SvaraRadera