fredag, september 04, 2009

Skönheten med Spotify

Photobucket

Spotify är en underbar tjänst för alla musikälskare. Du behöver inte ens älska musik för att se det fina med Spotify (även om det naturligtvis underlättar).

Det är lätt att överdriva storheten med Spotify. Det är lätt att säga hej då till skivor, mp3-filer och iTunes efter Spotifys intåg. Men Spotify är inte finalen på den digitala musikrevolutionen, det är snarare bara början. Det är fortfarande mängder med material som saknas i Spotify-biblioteket, trots att det uppdateras flitigt. Det finns mängder av tekniska buggar, halvfärdiga funktioner och konstiga gränssnittsbeslut. Spotify är ännu en oslipad diamant.

Men inte ska vi sitta och sura över allt som Spotify borde vara, utan låt oss istället nöja oss med det vi har. Något av det bästa med Spotify är att det är så enkelt att dela med sig av spellistor. Du kan pilla ihop en bra spellista på fem minuter, eller ägna timmar åt att få till något magnifikt. Du kan låta andra lägga till låtar som passar in, eller behålla spellistan statisk. Du är DJ i ditt eget vardagsrum.

Om du mot all förmodan skulle ha risig musiksmak, eller bara vill ha lite inspiration när du skapar spellistor har jag knåpat ihop en spellista för allmänhetens bruk. Enda kravet på dig som lyssnare är att du älskar musik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar