torsdag, november 05, 2009

Silvias bästa böner

Photobucket

Den 26 november 2009 är en stor dag för alla som älskar både drottning Silvia och Gud. Då släpps nämligen Drottning Silvias bönbok i varje välsorterad bokhandel. I boken har Silvia samlat sina 100 favoritböner och skrivit ett förord om sin tro. Boken kommer att säljas för 129 kronor via förlaget Verbums internetbutik. Gissningvis blir det dyrare i vanliga bokhandlar.

Tydligen var det först tänkt att boken bara skulle vara för privat bruk inom familjen. Det låter ganska logiskt, eller åtminstone inte helt omöjligt. Jag kan nästan se framför mig hur hela familjen Bernadotte samlas framför brasan på fredagskvällen:

Silvia har med sig sin nya fina bönebok, där hennes 100 favoriter är med. Hon envisas med att välja bön själv, Carl Gustaf har ju fått välja tv-kanaler i över 30 år. Ikväll tvingades Silvia titta på det där förbannade Doobidoo och beslutar sig för att hämnas på makens sunkiga val. Hon väljer en fem sidor lång 1800-talsbön på gammalsvenska. Silvia läser långsamt, drar ut på orden, på tiden och på familjens tålamod. Efter tio minuter har till och med Victoria somnat. Silvia bryr sig inte om dem andra, det här är hennes stund med Gud.

Det skulle kunna stanna vid den där fiktiva bilden av en fredagskväll på slottet. Men det stannar sällan vid det milt underhållande, utan verkligheten är ännu roligare. För nu vill Silvia att du, jag och alla andra också ska ta del av det här fina. Helst ska det göras med just Silvias favoritböner, inte ska du behöva hitta egna favoriter när självaste drottningen valt ut en tillräcklig mängd. Det kostar ju bara 129 kronor, för 100 böner och ett fint förord. Det är billigt att inleda en relation med Gud.

Det här kan bli årets julklapp.


Källa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar