söndag, april 25, 2010

Verklighetens folk

Photobucket

Göran Hägglund har lanserat begreppet "verklighetens folk" i lagom tid till valrörelsen. Görans förhoppning är gissningsvis att många väljare identifierar sig med verklighetens folk och således röstar på Kristdemokraterna. I opinionsmätningar har vi kunnat följa partiets siffror, Kristdemokraterna är inte särskilt långt ifrån fyraprocentsspärren. Ett av partiets största hot är Sverigedemokraterna, som har siktet inställt på riksdagen.

Vilka är då verklighetens folk? Enligt KD själva handlar det om folk som: "...lever sina liv som folk gör mest. Du och jag. Det är alla vi som gjort livsval som vänstern tycker är fel. Som tycker det är okej med familj, att arbeta, ta semester, ha fredagsmys och titta på "Så ska det låta" på TV. Som inte vill att politiker lägger sig i våra liv och vår vardag för mycket och som inte ser varje val i livet som ett resultat av förtryckande strukturer."
Källa.

Hela resonemanget med verklighetens folk handlar om att KD vill ge människor mer frihet att göra sina egna val, och att politiker inte ska lägga sig i medborgarnas vardagsliv. Det här låter naturligtvis hur bra som helst. Helt plötsligt är Kristdemokraterna Sveriges mest vettiga parti. Mer frihet? Ja, tack!

Men så enkelt är det inte. I en debattartikel i Dagens Nyheter förra hösten förklarade Göran Hägglund vad han menar med verklighetens folk. Han börjar med att citera en Ulf Lundell-låt, som för att på allvar flörta med Svensson-väljarna.

Göran beskriver sedan sina tankegångar. Han ser ökad klyfta mellan etablissemanget och verklighetens folk. Värst är kulturvänstern, den radikala elit som blivit Sveriges nya överhet. Kulturvänstern hånar vanliga Svenssons och läxar gärna upp befolkningen med politisk korrekthet, enligt Hägglund.

Vi får här ytterligare en definition av verklighetens folk; "Verklighetens folk har jag kallat den breda del av Sveriges befolkning som lever ett alldeles vanligt, hederligt arbetande liv och för vilka politik kommer i andra hand. Det kan vara allt från undersköterskor till professorer; i sommar har de säkert gjort som de brukar: bara tagit det lugnt, åkt till landet och snickrat, gått på loppmarknad, slagits mot fästingar, tagit barnen till stranden eller åkt utomlands."

Man kan fråga sig hur alla andra medborgare ska klassificeras. Overklighetens folk? Kulturelitister? Vänsterjävlar?

Frågorna alla väljare bör ställa sig är alltså följande:


Tycker du det är okej med familj, att arbeta och att ta semester?

Tycker du om fredagsmys och "Så ska det låta"?

Tycker du det är jobbigt när politiker lägger sig i ditt liv och din vardag?

Tycker du om Ulf Lundell?

Tycker du att kulturvänstern är jobbig?

Tycker du att det är jobbigt med politisk korrekthet?

Lever du ett alldeles vanligt, hederligt arbetande liv?

Kompletterande frågor:

Tycker du att kristendomen är världens bästa religion?

Tror du på Gud?

Tror du på Göran Hägglund?

Har du svarat ja på samtliga frågor kanske Kristdemokraterna är något för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar